Hoortoestellen zijn vandaag de dag zeer geavanceerde kleine computertjes. Ze bestaan in vele soorten en maten en kunnen allerlei functies hebben. Het kan ingewikkeld zijn om door de spreekwoordelijke bomen het bos te zien en uit te vinden welk hoortoestel voor u geschikt is, daarom vertellen we u er op deze pagina alles over. Natuurlijk kunt u ook altijd terecht in onze winkels, of neem met al uw vragen even contact op, we beantwoorden ze graag!

hoortoestellen

Types hoortoestellen

Wanneer u last heeft van gehoorverlies, zijn er diverse types gehoorapparaten die het probleem kunnen verhelpen of verminderen. Welk type hoortoestel voor u geschikt is, is afhankelijk van uw wensen en behoeften.

hoortoestellen

Functies van hoortoestellen

Hoortoestellen zijn tegenwoordig bijzonder slimme apparaten, en kunnen vele functies hebben. Op deze pagina leggen we u uit welke functies gehoorapparaten kunnen hebben.

hoortoestellen

Hoortoestel categorieën

Hoortoestellen komen in verschillende categorieën. De hoortoestel categorieën 1 tot en met 5 worden bepaald door het hoorprotocol. Uw gehoorverlies wordt aan de hand van de door u ingevulde Amsterdamse Vragenlijst en de hoortest ingedeeld in één van deze categorieën.

hoortoestellen

Hoortoestel accessoires

Er bestaan vele accessoires voor uw hoortoestellen, van opladers tot onderhoudssystemen en opbergoplossingen. Op deze pagina vertellen we u alles over de belangrijkste accessoires.

hoortoestellen

Onderhoud van uw hoortoestellen

Het is belangrijk om uw hoortoestel te onderhouden. Dit voorkomt defecten aan het hoortoestel. Een defect kan komen door vocht, stof, vuil en oorsmeer. Natuurlijk kan een defect ook ontstaan door slijtage.

hoortoestellen

Oorstukjes

Hoortoestellen kunnen tegenwoordig het geluid per situatie voor u regelen. Hoe minder geluid er ‘ontsnapt’, hoe beter ze dit kunnen inregelen en hoe beter u dus hoort. Daarom adviseren we in veel gevallen een aanpassing met oorstukjes in plaats van een tipje (dome).