hulpmiddelen slechthorenden

Het gehoor is een van onze primaire zintuigen. Wanneer u minder goed hoort levert dat diverse uitdagingen op, zoals het luisteren naar de televisie, wakker worden van de wekker of het horen van uw telefoon, de deurbel of zelfs het brandalarm. Daarom zijn er diverse hulpmiddelen voor slechthorenden.

Een wek- en waarschuwingssysteem via uw zorgverzekering

Wanneer u een gehoorverlies van meer dan 35 dB heeft, dan heeft u volgens het hoorprotocol recht op een wek- en waarschuwingssysteem dat door de zorgverzekeraar worden vergoed. U krijgt dan de belangrijkste hulpmiddelen waaronder een deurbel, wekker en rookmelder die voorzien zijn van luidere alarmen en flits- en trilfuncties. Om hiervan gebruik te maken kunt u bij ons een afspraak maken. Onze hoorzorg specialisten kunnen u vertellen over alle mogelijkheden. Na uw hoortest regelen wij bovendien alles en komt er iemand langs om het systeem aan te sluiten. U wordt volledig ontzorgd.

Uw systeem uitbreiden

Het mooie van een wek- en waarschuwingssysteem is dat u het kunt uitbreiden met de hulpmiddelen die u graag wenst. Denk bijvoorbeeld aan een babyfoon, ook handig voor de oppas!

Losse hulpmiddelen voor slechthorenden

Uiteraard is het ook mogelijk om gewoon het specifieke hulpmiddel aan te schaffen dat u wenst. Dat kan heel gemakkelijk in onze webshop. We zetten de mogelijkheden even voor u op een rijtje:

Televisie hulpmiddelen

televisie hulpmiddelen voor slechthorenden

De naam zegt het al: televisie hulpmiddelen zijn systemen die helpen bij het luisteren naar de televisie, waardoor u deze niet onnodig hard hoeft te zetten. U sluit een zender of ringleiding aan op uw TV en deze zendt vervolgens het geluid naar uw hoortoestellen, oordopjes, koptelefoon of kinbeugel. U kunt het volume hierbij zelf bepalen en geniet van kristalhelder geluid.

Wekkers voor slechthorenden

wekkers voor slechthorenden

Er is niets zo vervelend als u verslapen, dat kan uw hele dag beïnvloeden. Wekkers voor slechthorenden zijn daarom uitgerust met een luid alarm, een trilplaat voor onder uw kussen en een felle flitsfunctie. Zo heeft u de garantie dat u altijd op tijd wakker wordt.

Telefoons voor slechthorenden

telefoons voor slechthorenden

De telefoon is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Voor slechthorenden zijn er (mobiele) telefoons met een luid belgeluid, soms tot wel 120 dB, en de mogelijkheid om het gespreksvolume extra aan te passen aan de behoefte van de gebruiker. Sommige telefoons zijn ook direct via Bluetooth te koppelen met uw hoortoestellen.

Gehoorversterkers

gehoorversterkers voor slechthorenden

Gehoorversterkers zijn eigenlijk een soort simpele hoortoestellen. Ze zijn gericht op het versterken van geluid en het verbeteren van de spraakverstaanbaarheid en vooral geschikt voor mensen met weinig of beginnend gehoorverlies. Een hoorversterker is vooral prettig in rumoerige gesprekssituaties, zoals bijvoorbeeld op een verjaardag of in een restaurant.

Brand-, rook- en warmtemelders

brandmelders voor slechthorenden

Het is mogelijk om binnen uw wek- en waarschuwingssysteem een (extra) brand-, rook-, en/of warmtemelder toe te voegen. Deze speciale melders zenden een signaal naar de ontvangers in huis, bijvoorbeeld een flitser of luid alarm, zodat u op tijd gewaarschuwd wordt en op tijd de gevarenzone kunt verlaten. Wel zo veilig toch?

Alleen de beste merken bij Horend Goed

Als hoorzorg specialisten vinden we het belangrijk dat we alleen de beste producten leveren. Het gaat immers om uw kwaliteit van leven én uw veiligheid. In onze webshop vindt u daarom toonaangevende merken als Sennheiser, Bellman & Symfon, Geemarc en Humantechnik.

Het begint bij goed advies

Er is veel om uit te kiezen, en we kunnen ons voorstellen dat het wellicht wat overweldigend is. Komt u er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag met eerlijk en persoonlijk advies.