horend goed signia header

Signia is één van de oudste en meest vooraanstaande hoortoestelmerken in de branche. Het is voortgekomen uit Siemens Hearing Instruments en dateert alweer uit 1878. Signia is wereldwijd actief in meer dan 120 landen.

Signia hoortoestellen

Signia hoortoestellen zijn niet alleen kwalitatief hoogstaand, het bedrijf richt zich vooral ook op gebruiksgemak en zelfstandigheid. Zo zijn veel hoortoestellen middels de app bij te sturen en kan er gebruik gemaakt worden van een AI-assistent, waarmee u als het ware een audicien op zak heeft. Net als de andere fabrikanten blijft ook Signia constant vernieuwen. Wilt u meer lezen over de laatste innovaties? Kijk dan even in onze blog.

Zou het iets voor mij zijn?

Het is een vraag die we regelmatig krijgen: is dit hoortoestel iets voor mij? Helaas is het antwoord niet zo eenvoudig. Dat komt omdat een hoortoestel iets heel persoonlijks is, volledig afhankelijk van uw wensen en behoeften. Denk bijvoorbeeld aan uw mate van gehoorverlies of bepaalde functies die u prettig zou vinden. Goed advies is dus essentieel. Gelukkig hebben we daarvoor onze hoorzorg specialisten in onze winkel in Krommenie. Zij helpen u graag met het maken van de juiste keuze. Maak nu snel een afspraak!

Wat is de prijs van een Signia hoortoestel?

Wat een hoortoestel u kost is afhankelijk van een aantal factoren: de basisverzekering, uw eigen risico, de eigen bijdrage en een eventuele aanvullende verzekering. Ook is het van belang in welke categorie u volgens het hoorprotocol valt. We leggen het u stap voor stap uit.

Aan de hand van een vragenlijst, hoortest en gesprek met de audicien wordt u in één van vijf categorieën ingedeeld. Dit heeft te maken met uw mate van gehoorverlies en uw noodzakelijke behoeften. Wanneer u een hoortoestel uit de categorie waarin u bent ingedeeld kiest, dan dekt uw zorgverzekering (een deel van) de kosten.

De basisverzekering dekt maximaal 75% van de kosten, mits u geen eigen risico meer heeft. Heeft u dit nog wel, dan wordt dit eerst aangesproken voor de verzekering in werking treedt. De overige 25% is uw eigen bijdrage. Deze betaalt u in principe zelf, tenzij u hiervoor aanvullend verzekerd bent. Heeft u geen eigen risico meer én bent u aanvullend verzekerd voor uw volledige eigen bijdrage? Dan is uw hoortoestel dus helemaal gratis.

Een hoortoestel uit de buitencategorie

Het is ook mogelijk een hoortoestel te kopen welke niet onder het hoorprotocol valt. We noemen dit een hoortoestel uit de buitencategorie of de private markt. Dit zijn doorgaans de zeer geavanceerde hoortoestellen met uitgebreide functionaliteiten. Ze kunnen meer dan de noodzakelijke behoeften en vallen dus niet onder een categorie, maar het kan zijn dat u juist die specifieke functionaliteiten wel wenst. Wanneer u een hoortoestel uit de buitencategorie kiest wordt deze niet vergoed door de zorgverzekeraar en betaalt u deze geheel zelf.

Signia accessoires kopen

Alle accessoires voor uw Signia hoortoestellen zijn natuurlijk gewoon verkrijgbaar in onze webshop. Wanneer u op werkdagen voor 15:00 uur bestelt, doen wij het dezelfde werkdag nog op de post!