De hoorzorg is een streng gereguleerde branche. Dat is logisch, want het gaat immers om uw gezondheid. Toch snappen we ook dat het lastig kan zijn om alles te begrijpen. Daarom leggen we u hier alles uit over de belangrijkste zaken binnen de hoorzorg.

Het hoorprotocol

Het hoorprotocol beschrijft hoe hoorhulpmiddelen in Nederland moeten worden verstrekt als uitvoering van de Zorgverzekeringswet. Op deze pagina kunt u het hoorprotocol downloaden.

Uw zorgverzekering

Een hoortoestel kan een dure aankoop zijn. Deze wordt echter geheel of gedeeltelijk door de zorgverzekering gedekt. Maar wat dekt deze nou precies, en wanneer? Op deze pagina leggen we het u uit.

Hoorzorg op afstand

De technologie in de hoorzorg is de afgelopen jaren enorm vooruit gegaan. Niet alleen zijn hoortoestellen tegenwoordig zo klein dat ze nagenoeg onzichtbaar zijn, we kunnen inmiddels ook op afstand een hele hoop regelen. Hoorzorg op afstand dus.

Gehoorbescherming

Of het nu gaat om gehoorbescherming op het werk, tijdens een concert, tijdens het slapen of tijdens het zwemmen, er zijn vele soorten gehoorbeschermers verkrijgbaar. Voor iedere situatie bestaat een passende oplossing. De juiste preventie kan zowel tijdelijke als permanente gehoorschade voorkomen.

Behandeling van Tinnitus

Tinnitus is meestal een vorm van gehoorschade. Mensen met tinnitus horen dan bijvoorbeeld een hoge piep, een fluitend geluid, een ruis of een suis. Dit komt vaak doordat de trilharen in het binnenoor beschadigd raken door bijvoorbeeld ziekte of door langdurige blootstelling aan harde geluiden zoals in de bouw of op festivals.