Horend Goed is dé expert in gehoorbescherming op maat. Wij zorgen voor de perfecte persoonlijke bescherming van uw oren in iedere situatie, of het nu gaat om werk, zwemmen, motor rijden of gewoon lekker slapen. Onze otoplastieken zijn ook uitstekend geschikt voor kinderen! Maak vandaag nog een afspraak.

Gehoorschadetabel

Waarom gehoorbescherming?

We staan er vaak niet bij stil, maar er zijn veel situaties waarin we gehoorschade kunnen oplopen. We zien de cijfers toenemen, vooral onder concert- en festivalgangers, in de bouw, onder klussers, motorrijders en onder vuurwerkslachtoffers. Je hoort wel eens ‘hoe harder hoe beter’, maar niets is minder waar: vanaf 100 dB kan er al directe gehoorschade optreden! Gehoorschade is onomkeerbaar, dus het is belangrijk om u te realiseren wanneer u risico loopt en passende maatregelen te nemen. Dat kan met universele gehoorbescherming, maar wanneer u het vaker gebruikt adviseren wij gehoorbescherming op maat. Dat zit comfortabeler én beschermt beter.

Zo maken we uw gehoorbescherming op maat

Het proces is eenvoudig en mocht u er bang voor zijn: het doet absoluut geen pijn! We beginnen met het kijken in uw oren. Dat doen we met een otoscoop of videoscoop. Met een videoscoop kunt u zelf op een scherm meekijken hoe uw oren er van binnen uit zien.

Gehoorbescherming op maat bij Horend Goed

Als alles in orde is krijgt u een klein zacht watje in uw oor, gevolgd door een afdrukmateriaal. U voelt hier niets van, het is hooguit een beetje koud. We laten het materiaal 5 minuten zitten, en verwijderen dan de afdruk. Als deze goed gelukt is laten we deze verder uitharden en worden ze door de audicien nabewerkt en voorzien van uw persoonlijke wensen zoals glitters of plaatjes. Als laatste lakken we ze af, en dan is uw gehoorbescherming klaar.

Normaal gesproken kunt u uw gehoorbescherming de volgende werkdag al ophalen. Dit moet u wel zelf doen, zodat we kunnen controleren of ze goed zitten en we u kunnen uitleggen hoe u ze in- en uit doet.

In welke kleuren zijn ze leverbaar?

Onze op maat gemaakte gehoorbescherming kan in maar liefst 10 verschillende kleuren worden vervaardigd. U kunt zelfs voor ieder oor een andere kleur kiezen:

Gehoorbescherming op maat - Rood

Rood

Gehoorbescherming op maat - Blauw

Blauw

Gehoorbescherming op maat - Groen

Groen

Geel

Gehoorbescherming op maat - Oranje

Oranje

Gehoorbescherming op maat - Paars

Paars

Gehoorbescherming op maat - Roze

Roze

Gehoorbescherming op maat - Zwart

Zwart

Gehoorbescherming op maat - Wit

Wit

Gehoorbescherming op maat - Transparant

Transparant

Verdere personalisatie van uw gehoorbescherming

Naast de kleur bieden we bij Horend Goed iets unieks, namelijk de mogelijkheid om uw otoplastieken verder te personaliseren met glitters en plaatjes. U kunt kiezen uit honderden kleuren en vormen om ze helemaal eigen te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos. U kunt ook kiezen voor een draagkoordje, zodat u of uw kind ze niet kwijtraakt.

Zwemdoppen, slaapdoppen of gehoorbescherming

Zwemdoppen

Zwemdopjes zijn een vorm van gehoorbescherming. Het zijn speciale oordoppen die dienen om water uit uw oren te houden en zodoende een oorontsteking voorkomen. Ze blijven natuurlijk ook drijven! Ze zijn ideaal voor kinderen op zwemles en volwassenen die veel aan watersport doen.

Wil je zwemdopjes op maat laten maken? Kom dan langs tijdens onze zwemdoppeninloop! Iedere woensdag van 14:00 uur tot 17:00 uur en iedere zaterdag van 13:00 uur tot 16:00 uur kun je gewoon zonder afspraak bij ons binnenlopen.

Slaapdoppen

Slaapdopjes zijn stiekem eigenlijk geen gehoorbescherming. Ze beschermen uw oren immers niet tegen gehoorschade. Maar ze zijn wel erg handig, want deze oordopjes zorgen voor een goede nachtrust door het omgevingsgeluid te dempen. Ze worden gemaakt van hoogwaardige siliconen en kunnen indien gewenst met een speciaal filter worden uitgerust.

Gehoorbescherming

Dit is eigenlijk de verzamelnaam voor alle oordopjes die bescherming bieden tegen gehoorschade. Denk hierbij aan concerten, festivals, in de industrie, tijdens het klussen, tijdens het motor rijden… Ze kunnen gemaakt worden van hoogwaardige siliconen of acrylaat en voorzien worden van diverse filters, al naar gelang de situatie. Van hetzelfde type filter (vlak of hoogtonig) zijn deze vaak zelfs uitwisselbaar waardoor deze gehoorbescherming multifunctioneel wordt.

Typen filters en dempingswaarde

Onze gehoorbescherming op maat wordt uitgerust met een professioneel filter welke geschikt is voor uw wensen en behoeften. Er is keuze tussen een vlakfilter, een filter dat evenredig over alle tonen dempt, of een hoogtonig filter, speciaal gemaakt om de hoge tonen te dempen. Binnen die twee typen kunt u dan weer kiezen voor de dempingswaarde, tot 33 dB SNR. Hetzelfde type filer, vlak of hoogtonig, is vaak uitwisselbaar. U kunt dus bijvoorbeeld een vlakfilter van 15 dB SNR nemen voor in de kroeg, en een vlakfilter van 33 dB SNR nemen voor op festivals en deze dan gebruiken in dezelfde gehoorbeschermers.

Hoe lang gaat mijn gehoorbescherming mee?

Voor volwassenen gaan de gehoorbeschermers, mits goed onderhouden, 2,5 jaar mee. Voor kinderen is dit lastiger te zeggen, gezien in de groei de oren veranderen. Het is belangrijk om nieuwe gehoorbeschermers aan te laten meten wanneer ze niet meer afsluiten of niet meer lekker zitten.

Voor het bewaren en onderhoud van uw gehoorbescherming kunt u terecht in onze webshop, uw audicien zal u hierover tijdens uw bezoek ook adviseren:

Voorbeelden van onze op maat gemaakte gehoorbescherming

Wat kost gehoorbescherming op maat?

U heeft al een set persoonlijke oordoppen vanaf €30. Dit zijn onze actuele prijzen: