horend goed unitron header

Unitron is een fabrikant van hoortoestellen uit de Verenigde Staten. Het is onderdeel van Sonova, waar bijvoorbeeld ook merken als Phonak en Sennheiser onder vallen. De gehele Sonova groep is wereldwijd verantwoordelijk voor 24% van de hoortoestelmarkt.

Unitron hoortoestellen

Unitron fabriceert alle typen hoortoestellen, van de traditionele achter-het-oor tot de volledig onzichtbare compleet-in-kanaal toestellen. Ze bieden in alle gevallen een flexibele en persoonlijke hoorervaring. Ook Unitron blijft natuurlijk constant vernieuwen. Wilt u meer lezen over de laatste ontwikkelingen in de markt? Kijk dan even in onze blog!

unitron hoortoestellen

Passen deze hoortoestellen bij mij?

Helaas is het niet mogelijk om vooraf vast te stellen of en welk hoortoestel bij u past. Dit is natuurlijk afhankelijk van uw wensen, maar bijvoorbeeld ook van uw mate van gehoorverlies. Maak gerust een afspraak bij onze hoorzorg specialisten, zij geven u eerlijk, gratis en vrijblijvend advies. Wilt u vast een indicatie over uw hoorsituatie? Doe dan onze online hoortest.

De prijs van een Unitron hoortoestel

De prijs van een hoortoestel is afhankelijk van een aantal factoren: het hoorprotocol, uw zorgverzekering, uw openstaande eigen risico en een eventuele aanvullende verzekering. Het is dus niet zomaar te zeggen wat een hoortoestel u kost, maar we leggen even uit hoe het werkt:

Het hoorprotocol

Het hoorprotocol beschrijft hoe hoorhulpmiddelen conform de Zorgverzekeringswet moeten worden verstrekt door de audicien. Middels een vragenlijst, hoortest en gesprek met de audicien wordt u aan de hand van dit protocol ingedeeld in een categorie variërend van 1 tot 5, afhankelijk van uw noodzakelijke behoeften. Kiest u een hoortoestel uit de categorie waarin u bent ingedeeld, dan vergoedt de zorgverzekeraar (een deel van) de kosten.

75% uit de basisverzekering

De basisverzekering vergoedt maximaal 75% van de kosten van uw hoortoestel, mits u geen openstaand eigen risico meer heeft. Heeft u nog wel een openstaand eigen risico? Dan wordt dit eerst aangesproken en vergoedt de zorgverzekeraar de rest tot de 75% is bereikt.

25% is eigen bijdrage

De overige 25% noemen we de eigen bijdrage. Dit bedrag betaalt u in de basis zelf, tenzij u hiervoor een aanvullende verzekering heeft afgesloten. Heeft u geen openstaand eigen risico meer én bent u aanvullend verzekerd voor de volledige eigen bijdrage? Dan is uw hoortoestel gratis.

Uiteraard rekenen onze audiciens vooraf voor u uit wat een hoortoestel u gaat kosten, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.

Een hoortoestel uit de buitencategorie

Buiten het hoorprotocol om zijn er ook hoortoestellen die geen categorie krijgen toegewezen: de buitencategorie. Deze hoortoestellen bevatten over het algemeen meer en meer innovatieve functies. Omdat deze functies niet als noodzakelijk worden gezien, valt het hoortoestel niet binnen het protocol. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat u deze functies wel wenst. U kunt het hoortoestel dan nog steeds aanschaffen en koopt dan op de private markt. Wanneer u dit doet wordt uw hoortoestel niet vergoed door de zorgverzekeraar, en betaalt u deze zelf.

Unitron accessoires kopen

Alle accessoires voor uw Unitron hoortoestellen zijn natuurlijk verkrijgbaar in onze webshop. We hebben meer dan 2.000 hoorzorg producten op voorraad. Hebben we iets niet? Laat het ons gerust weten, dan gaan we het voor u regelen. Dat is onze Alles Voor Oren belofte.