horend goed widex header

Widex is een Deense fabrikant van hoortoestellen welke al meer dan 65 jaar actief is in de branche. Het is een familiebedrijf dat is uitgegroeid tot één van de grootste spelers op de markt. In alles merk je hun passie voor het ontwikkelen van hooroplossingen die geluiden weer tot leven brengen. Widex levert absoluut “sound like no other”.

Widex hoortoestellen

Widex streeft ernaar dat de drager van hun hoortoestellen er tussen het in- en uitdoen niet aan denkt. Dat het leven op een natuurlijke manier ervaren wordt met ultiem comfort en superieur geluid. Ze blijven dan ook constant komen met geïnspireerde innovaties. Wilt u meer lezen over de nieuwste hoortoestellen en mogelijkheden? Kijk dan even in onze blog.

widex hoortoestellen

Is zo’n hoortoestel geschikt voor mij?

Deze vraag valt helaas niet direct te beantwoorden. Of en welk Widex hoortoestel bij u past is namelijk afhankelijk van uw mate van gehoorverlies en de functies die u wenst. Het is een heel persoonlijke aanschaf. Gelukkig staan onze hoorzorg specialisten voor u klaar om u te voorzien van eerlijk advies. U kunt altijd bij ons terecht voor een gratis en vrijblijvende afspraak.

Wat is de prijs van een Widex hoortoestel?

De prijs van een hoortoestel is niet zomaar te noemen. Wat u betaalt is afhankelijk van het hoorprotocol, uw zorgverzekering en uw eigen risico. Dit werkt als volgt:

Indeling in een categorie

Aan de hand van een vragenlijst, hoortest en gesprek met de audicien wordt u ingedeeld in één van vijf categorieën. Deze categorie representeert uw mate van gehoorverlies en de noodzakelijke behoefte die u heeft. Kiest u een hoortoestel uit uw categorie, dan vergoedt de zorgverzekering (een deel van) de kosten.

De basisverzekering

De basisverzekering dekt maximaal 75% van de kosten van uw hoortoestel. Dit is afhankelijk van uw eigen risico. Heeft u nog openstaand eigen risico? Dan wordt dit eerst verrekend en betaalt de zorgverzekeraar het restant van die 75%.

De eigen bijdrage

De overige 25% is de eigen bijdrage. Deze betaalt u in de basis zelf, tenzij u hiervoor aanvullend verzekerd bent. Heeft u uw eigen risico gebruikt en bent u aanvullend verzekerd voor de volledige eigen bijdrage, dan is uw hoortoestel dus helemaal gratis.

Een hoortoestel van de private markt

Buiten het hoorprotocol om zijn er ook hoortoestellen op de private markt. Deze vallen dus niet binnen een categorie en noemen we dan ook buitencategorie. Een buitencategorie hoortoestel is doorgaans een hoortoestel met geavanceerdere functies. Omdat deze functies niet als noodzakelijk worden beschouwd wordt het hoortoestel niet ingedeeld binnen het hoorprotocol. Het kan echter zo zijn dat u deze mogelijkheden wel wenst. U heeft dan nog steeds de mogelijkheid een buitencategorie hoortoestel aan te schaffen. Wanneer u dit doet wordt deze alleen niet vergoed door de zorgverzekeraar, en betaalt u deze helemaal zelf.

Widex accessoires kopen

U kunt de accessoires voor uw Widex hoortoestel natuurlijk gewoon kopen in onze webshop. We hebben meer dan 2.000 hoorzorg producten uit voorraad leverbaar. Weet u niet precies wat u nodig heeft? Neem dan even contact op, we helpen u graag. En hebben we onverhoopt niet op voorraad wat u nodig heeft, dan gaan we het gewoon voor u regelen. Dat is onze Alles Voor Oren belofte.