horend goed autocross header

Autocross en Gehoorbescherming: Hoe Wij de Race en Onze Oren Beschermen

Welkom bij onze blog van Horend Goed! Vandaag gaan we het hebben over een onderwerp dat ons nauw aan het hart ligt: autocross en gehoorbescherming. We wonen op een steenworp afstand van het Acon Autocross Circuit, of zoals wij het noemen, “prutklont worp afstand”. Elke maand worden we getrakteerd op het geluid van brullende motoren en het mompelen door de microfoon. Hoewel we thuis geen oorkappen nodig hebben, is het een ander verhaal zodra we naar het circuit gaan.

De Sfeer van Autocross

Autocross is niet zomaar een race; het is een spektakel. Zodra je het terrein betreedt, word je begroet door de geur van rubber en benzine, de aanblik van felgekleurde raceauto’s en natuurlijk de geluiden van ronkende motoren. Het is een belevenis die je met al je zintuigen ervaart. Voor ons is het een moment om bij te babbelen met “jan en alleman”, prut te ontwijken en een borreltje te doen. Het is een feestje op zich, en gelukkig kunnen wij lopend naar huis!

Gehoorbescherming: Een Must bij Autocross

Hoewel de sfeer geweldig is, komt er ook een flinke dosis herrie bij kijken. Het geluidsniveau kan gemakkelijk boven de 100 dB uitkomen, wat schadelijk kan zijn voor je gehoor. Daarom is gehoorbescherming essentieel. Voor ons volwassenen, maar zeker ook voor de kinderen.

Waarom Gehoorbescherming?

Langdurige blootstelling aan geluiden boven de 85 dB kan permanente gehoorschade veroorzaken. Tijdens een autocrosswedstrijd kan het geluid van de motoren, gecombineerd met het gejoel van het publiek, dit niveau ruimschoots overschrijden. Daarom dragen wij altijd onze oorkappen met een demping van 25 dB om het geluidsniveau onder de veilige 85 dB te brengen.

Een Dagje Uit naar de Autocross

Onze uitstapjes naar het Acon Autocross Circuit zijn altijd een hoogtepunt. De kinderen vinden het geweldig om de auto’s te zien racen en de adrenaline te voelen. Wij zorgen ervoor dat ze altijd hun oorkappen op hebben, zodat hun jonge oren goed beschermd zijn.

Het is ook een geweldige gelegenheid om andere liefhebbers te ontmoeten en te genieten van de gezelligheid. Of je nu een doorgewinterde fan bent of voor het eerst komt kijken, de sfeer is altijd hartelijk en uitnodigend.

Tips voor een Veilig en Leuk Dagje Autocross

  1. Draag Gehoorbescherming: Dit is een no-brainer. Zorg ervoor dat je oorkappen hebt die voldoende demping bieden. Wij raden een demping van minimaal 25 dB aan.
  2. Kom Vroeg: Dit geeft je de tijd om een goede plek te vinden en rustig te settelen voordat de actie begint.
  3. Neem zonnebrand mee: Mooie volle dag in het zonnetje? Probeer niet krokant thuis te komen.
  4. Kleed je Gepast: Het kan modderig worden, dus trek kleding en schoenen aan die tegen een stootje kunnen.
  5. Geniet en Maak Plezier: Het belangrijkste is om te genieten van de dag en de geweldige races te zien.

Ben je nieuwsgierig geworden naar autocross? De eerstvolgende race is op 10 en 11 augustus in Sint Maarten op het Acon Autocross Circuit. Het is een perfecte gelegenheid om zelf de spanning en sensatie van een autocrosswedstrijd te ervaren. Vergeet niet je gehoorbescherming mee te nemen!

Conclusie

Autocross is een geweldige manier om een dag door te brengen, vol spanning, snelheid en gezelligheid. Maar het is ook belangrijk om aan je gehoor te denken. Bij Horend Goed hebben we allerlei soorten gehoorbescherming om ervoor te zorgen dat je kunt genieten van de race zonder je zorgen te maken over gehoorschade.

We hopen je snel te zien op het circuit, en vergeet niet: veiligheid voorop, dus zorg dat je goed beschermd bent!