Zwemdoppen voorkomen oorontsteking - Horend Goed Audiciens

Zwemdoppen voorkomen oorontsteking

Zwemmen, surfen, zeilen, waterpoloën… noem het maar op, wij Nederlanders houden van alles wat met water te maken heeft. Helaas gaan oren en water niet altijd goed samen. Water dat in het oor blijft kan er namelijk voor zorgen dat het oorsmeer dat onze oren beschermt minder goed zijn werk kan doen. Hierdoor wordt u vatbaar voor schimmels en bacteriën die een infectie aan de gehoorgang kunnen veroorzaken, ook wel buitenoorontsteking genoemd. Dit veroorzaakt doorgaans hevige oorpijn en kan bij te late behandeling zelfs permanente gehoorschade opleveren. Het is dus belangrijk dit te voorkomen, en daarom zijn er zwemdoppen.

Wat doen zwemdopjes?

De functie van zwemdoppen is eigenlijk heel simpel: ze sluiten de oren af van het water. Omdat uw oren droog blijven kan het oorsmeer zijn werk blijven doen en zodoende krijgen schimmels en bacteriën geen kans. Met zwemdopjes in kunt u, licht gedempt, nog steeds alles horen.

Universele zwemdoppen

Diverse fabrikanten leveren universele zwemdopjes. Deze oordoppen worden niet gevormd naar het oor en zijn dus slechts spatwaterdicht. Ze zijn prima te gebruiken als nood- of tussenoplossing, maar houdt er rekening mee dat er altijd nog een klein beetje water door kan komen. Wij adviseren deze oordopjes te combineren met een badmuts of hoofdband. In onze webshop bieden wij diverse universele zwemdopjes aan.

Zwemdoppen op maat

De beste oplossing, zeker wanneer u veel in en rondom het water bent, zijn zwemdoppen op maat. Deze oordopjes worden naar uw oren gegoten en sluiten zodoende perfect af. Ze zijn volledig waterdicht. Hiermee heeft u dus de zekerheid dat er helemaal geen water in uw oren komt. Bij Horend Goed zijn we specialisten in het maken van zwemdoppen op maat en bieden we bovendien iets unieks: naast 10 verschillende kleuren kunt u (of uw kind) ze ook nog eens personaliseren met plaatjes en glitters!

Zwemdoppen op maat

Zwemdoppeninloop

Een afspraak maken? Dat hoeft helemaal niet! Iedere woensdag van 14:00 tot 17:00 uur en iedere zaterdag van 13:00 tot 16:00 uur kunt u namelijk gewoon langs komen tijdens onze zwemdoppeninloop!

Horend Goed
Heiligeweg 15D
1561 DD
Krommenie